Pahor naj odstopi!

Po porazu na referendumih, je Borut Pahor začel nekaj mencati z interventnim zakonom. Torej, da bi s kakšnim posegom v izdatke države vsaj malo ozdravil proračun. Gotovo, odgovorno dejanje, ampak povsem nerealno. In tudi nesmiselno, da ne rečem samomorilno za njegovo stranko.

Saj, najprej sem tudi samo pomislil, da je zdaj edina prava odločitev za Pahorja, da predlaga interventni zakon, nanj pa veže zaupnico. Potem pa sem premislil. Zakaj le? Naj se s tem ukvarja naslednja vlada. Zdaj je najbolje čim prej priti do predčasnih volitev, SD se naj začne ukvarjati z iskanjem novih obrazov in iskanjem stika z volilnim telesom, nova SDS vlada pa naj skuša ljudem dol po grlu potisniti krčenje njihovih pravic, sploh javnemu sektorju, da bi s tem uravnotežila proračun, nekoliko znižala davke   in  vzpodbudila gospodarstvo.

Tudi s pokojninsko reformo naj se oni ukvarjajo. Potem bomo videli, kako se bo odnesla njihova koalicija s sindikati, ki bodo po tej zmagi skoraj zagotovo blokirali vsak ostrejši poskus reforme na tem področju. Ah da, verjetno bo tudi javni sektor skušal blokirati vsak poskus krčenja števila zaposlenih in nižanja plač, čeprav se to vedno bolj zdi nujno za zmanjšanje proračunskega primanjkljaja.

Znašli smo se v svojevrstni blokadi in rešitve ni videti.

Medlo upanje ostaja, da bo sprememba oblasti dala vsaj nekaj možnosti za napredek. A to upanje je resnično bledo. Ne bi se zanašal nanj.