J

Ne glede na to, kar bo odločilo sodišče, bo  bivši predsednik vlade in predsednik SDS-a na koncu za eno stran še vedno kriv, za drugo pa še vedno nedolžen. Kaj se zgodi potem?

V preteklih dneh je to postalo še bolj očitno. Na RTV Slo so objavili tekst, v katerem piše, da tisti J sploh ne pomeni Janša, ampak Jerković:

Oseba “J” je tako omenjena v prvem delu dokumenta pod oznako C, in sicer kot “Mr. J, the Director of DDV”, kar se nanaša na Bartola Jerkovića, direktorja hrvaškega podjetja Đuro Đaković specialna vozila, kjer zdaj izdelujejo oklepnike patria za hrvaški trg. Poleg tega je Riedl Niittynena v dopisu obvestil, da se bo J, torej Jerković, upokojil v 15 do 20 mesecih in je zaskrbljen glede pokojnine.

Zagovorniki bivšega predsednika vlade so skočili v zrak, od veselja, da to zdaj dokazuje, da je njihov junak nedolžen in žrtev spletk. Na drugi strani, no, nihče ni padel v jok, da se je vsa ta leta motil in mu delal krivico.  Še bolj so prepričani v svoj prav in da je RTV Slo le trobilo Janševe opcije. Hitro so odgovorili v Mladini.

Že dolgo čakam, da se ta zadeva zaključi na sodišču, ker vse preveč žre energijo, ki bi bila potrebna za kakšne druge razprave. A vedno bolj me skrbi, da tudi tukaj ne bo zaključka, vsaj v Sloveniji ne. Če bo slovensko sodišče Janeza Janšo česarkoli obsodilo, bodo njegovi ljudje zahtevali glavi sodnice in tožilca in bodo trdili, da sta del zarote. Le poglejte, kaj se je zgodilo Zobec Hrastarjevi.  Če Janezu Janši ne bodo našli ničesar, se bodo orožarske zgodbe z druge strani še vedno nadaljevale. Za en del prebivalstva bo v vsakem primeru kriv, za drug del nedolžen.